Kylling tinga på tostada med bønnedipp, fetaost og koriander
4.33 (152)
Under 45 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- olje
- pepper
- salt
- bakepapir (kan sløyfes)
Gul løk
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Lime
¼ stk
Sukker
2 ts
Svarte bønner
1 pakke
Lime
¼ stk
Tomatsalsa
1 pakke
Paprikakrydder
1 pakke
Tortillalefser
2 stk
Fetaost
50 g
Gul løk
½ stk
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 728 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 60 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan varme tortillaene på vanlig måte, og lage en wrap istedenfor å steke dem i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og finhakk hele løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen, halvparten av løken og ønsket mengde av chilikrydderet i omtrent 2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, ingefærblandingen og hønsebuljongen. Kok opp, skru ned til middels lav varme, og la kyllingen småkoke i 20 minutter. Smak til med saften fra halve limen, 2 ts sukker, salt og pepper. Riv kyllingen fra hverandre med to gafler.
Sil og skyll bønnene i kaldt vann. Del limen i to. Ha bønnene, tomatsalsaen og paprikakrydderet i et litermål, og miks det sammen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Kutt tortillaene i 6 trekanter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek tostadaene i ovnen i 4–5 minutter, og avkjøl dem på rist.
Smuldre fetaoasten i en skål. Skrell og finhakk løken. Kutt resten av limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen.
Topp tostadaene med bønnedippen, kylling tingaen, fetaosten, resten av løken og korianderen. Press over litt saft fra limen.
Vel bekomme!