Kylling tikka masala med kachumbersalat og hvitløksnan

Kylling tikka masala med kachumbersalat og hvitløksnan

4.33 (142)
Under 30 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • sukker
  • olje
Basmatiris
135 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Yoghurt
75 g
(Melk, Laktose)
Tikka masala-paste
½ glass
(Cashewnøtter)
Tomatpuré
1 ss
Rødløk
½ stk
Kremfløte
1½ dl
(Melk, Laktose)
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Rød chili
½ stk
Koriander
½–1 bunt
Lime
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Nanbrød
1 stk
(Hvete, Rug)
Smør
1 ts
(Melk)
Raita
75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1303 kcal
  • Fett: 56 g
  • Karbohydrater: 140 g
  • Protein: 59 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødet kan ristes i en brødrister hvis du har det. Da trenger du ikke å sette på stekeovnen. Del et hvitløksfedd i to, og gni det over brødet når det er ferdigstekt. Det gir en god og mild hvitløkssmak.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær kyllingen i biter. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Ha kyllingen, yoghurten, tikka masala-pasten og 1 ss av tomatpuréen i en brødpose. Sørg for å blande det godt. Skrell og finhakk rødløken.
 Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Del chilien i to på langs, fjern frøene, og finhakk den. Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha tomaten, agurken og halvparten av rødløken i en serveringsskål, og vend inn chilien, korianderen og saft fra limen. Smak til med salt og pepper. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i resten av rødløken, og stek videre i et par minutter, til løken er blank. Tilsett kremfløten, kok opp, og la det småkoke i omtrent 1 minutt. Om gryten trenger mer væske kan du tilsette mer av fløten. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.  
 Skrell og finhakk hvitløken. Fordel 1 ts smør og den finhakkede hvitløken på nanbrødet, og tilbered den som anvist på pakken.
Server raitaen til retten.
Vel bekomme!