Soppgryte med mørkokt svinenakke, grønnkål, timian og potetmos
Glutenfri

Soppgryte med mørkokt svinenakke, grønnkål, timian og potetmos

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1–2 dl
(Melk)
Aromasopp
200 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
2 stk
Gulrøtter
400 g
Mørkokt svinenakke
350 g
Timian
½–1 bunt
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Oksebuljong
½–1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Strimlet grønnkål
100 g
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 862 kcal
  • Fett: 50 g
  • Karbohydrater: 57 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne 1–2 dl rød- eller hvitvin i soppgryten etter timianbladene er tilsatt, og kok den ned til halvparten av mengden, før du har i kjøttet og resten av ingrediensene.

 Skyll eller skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Skjær kjøttet i terninger, og ta vare på kraften i posen. 
 Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen, løken og hvitløken i 3–4 minutter, eller til soppen og løken er gyllent. Ha i gulrøttene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Dra timianbladene av stilkene med to fingre, og ha dem i kjelen. Vend inn kjøttet, kraften fra posen, crème fraîchen, oksebuljongen, steinsoppulveret, og spe på med omtrent 2 dl vann, til soppgryten har ønsket tykkelse. La soppgryten småkoke i omtrent 8 minutter, eller til gulrøttene er møre og kjøttet er gjennomvarmt. Bland grønnkålen inn i soppgryten, og la den småkoke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper før servering. 
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!
Vel bekomme!