Hjemmelagde fiskepinner med ovnsbakte poteter og gulrøtter, ertepuré og srirachaaioli
Laktosefri
Glutenfri

Hjemmelagde fiskepinner med ovnsbakte poteter og gulrøtter, ertepuré og srirachaaioli

4.11 (63)
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Egg
1 stk
(Egg)
Panering
75 g
Maisstivelse
1 pakke
Seifilet
325 g
(Fisk)
Grønne erter
250 g
Smør
1½ ss
(Melk)
Melk
1½ dl
(Melk)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Srirachasaus
1 pakke
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 760 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek fiskepinnene i litt smør for ekstra god smak. Du kan også servere aiolien og srirachasausen hver for seg.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
 Visp egget i en skål. Fordel paneringen på en tallerken, og maisstivelsen på en annen. Skjær fisken i biter på størrelse med fiskepinner. Vend bitene først i maisstivelsen, så i egget og så i paneringen. Legg fiskepinnene på en tallerken.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskepinnene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.
 Ha ertene, 1½ ss smør og 1½ dl melk i en kjele. Kok opp, og la det småkoke i omtrent 1 minutt. Kjør ertene til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Ha aiolien i en skål, og smak til med srirachasausen.
 Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!