Laktosefri
Glutenfri
Hjemmelagde fiskepinner med ovnsbakte poteter og gulrøtter, ertepuré og srirachaaioli
4.11 (63)
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- melk
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Egg
1 stk
Panering
75 g
Maisstivelse
1 pakke
Seifilet
325 g
Grønne erter
250 g
Smør
1½ ss
Melk
1½ dl
Aioli
½ pakke
Srirachasaus
1 pakke
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 760 kcal
- Fett: 25 g
- Karbohydrater: 87 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek fiskepinnene i litt smør for ekstra god smak. Du kan også servere aiolien og srirachasausen hver for seg.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Visp egget i en skål. Fordel paneringen på en tallerken, og maisstivelsen på en annen. Skjær fisken i biter på størrelse med fiskepinner. Vend bitene først i maisstivelsen, så i egget og så i paneringen. Legg fiskepinnene på en tallerken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskepinnene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.
Ha ertene, 1½ ss smør og 1½ dl melk i en kjele. Kok opp, og la det småkoke i omtrent 1 minutt. Kjør ertene til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Ha aiolien i en skål, og smak til med srirachasausen.
Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!