Mørkokte svinekjaker og rotgrønnsaker i peppersaus, servert med potetmos
Glutenfri

Mørkokte svinekjaker og rotgrønnsaker i peppersaus, servert med potetmos

4.14 (111)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • melk
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Smør
½ ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Rødløk
1 stk
Mørkokt svinekjake
350 g
Peppersaus
1 pakke
(Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 514 kcal
  • Fett: 17 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt muskatnøtt i potetmosen for ekstra smak.

 Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i terninger. Skrell og kutt rødløken i grove biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 5–7 minutter, til de har fått litt farge.
 Skjær svinekjakene i grove biter. Ha svinekjakene, kraften fra pakken og peppersausen i kjelen med grønnsakene. Kok opp, og la det småkoke i 6–7 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt og grønnsakene er gjennomkokte.
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!