Glutenfri
Gresk stifado
med storfekjøtt, potetmos og persille3.98 (289)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- melk
- vann
- malt kanel
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- sukker/honning
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Aromasopp
100 g
Strimlet storfekjøtt
250 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Malt kanel
¼ ts
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker/honning
1 ts
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 473 kcal
- Fett: 9 g
- Karbohydrater: 58 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i båter og vend de i salt, pepper og olje. Ha potetbåtene i en ildfast form og bak dem i ovnen ved 210 grader varmluft i omtrent 20 minutter.
Skyll eller skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt løken og gulrøttene i terninger. Børst soppen fri for jord, og del dem i fire båter. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Tilsett grønnsakene, og stek det hele videre i 3–4 minutter, til grønnsakene er gylne. Tilsett halve pakken med kryddermiksen, de hakkede tomatene, 2 dl vann, oksebuljongen og ¼ ts kanel. Gi det hele et oppkok, og la gryten småkoke i 10–15 minutter. Smak til med 2 ss eddik, 1 ts sukker, salt og pepper.
Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skyll og finhakk bladpersillen, og topp retten med den.
Vel bekomme!