Tempurapanert sei med tomatris og avokado- og limedressing
3.98 (84)
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- olje
Tempurasei
330 g
Jasminris
135 g
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Maiskorn
½–1 pakke
Svarte bønner
½ pakke
Hønsebuljong
½–1 pakke
Sitruskrydder
½–1 pakke
Avokado
½–1 stk
Lettrømme
75–150 g
Lime
½–1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 818 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 101 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis avokadoen ikke er moden, kan du legge den i en pose sammen med en moden banan eller et eple. Bananen og eplet skiller ut stoffet etylen, som setter fart på modningsprosessen.
Varm opp
stekeovnen til 230 grader varmluft.
Fordel fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i omtrent 12–15 minutter, eller til den er gjennomvarm og sprø.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Del avokadoen i to, ta ut steinen, og bruk en gaffel til å skrape ut avokadokjøttet. Ha avokadoen, rømmen, saften fra halve limen og litt salt i et litermål, og kjør avokado- og limedressingen jevn med en stavmikser. Smak til med mer saft fra limen.
Skrell og grovhakk løken. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Sil laken av maisen og de sorte bønnene, og skyll det i kaldt vann. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, maisen og ønsket mengde av bønnene i 3–4 minutter, til væsken har fordampet, og det har fått litt farge. Tilsett tomaten, og stek videre i et par minutter til. Ha i hønsebuljongen og sitruskrydderet mot slutten av steketiden, og vend inn korianderen og den ferdigkokte risen.
Vel bekomme!
Vel bekomme!