Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt lyrfilet med grønnkål, eple og reddiker, gulrotpuré og poteter i salsa verde
3.82 (93)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- vann
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Salsa verde
1 pakke
Gulrøtter
400 g
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
Reddiker
½–1 pakke
Rødt eple
1 stk
Grønnkål
100 g
Vann
1 dl
Lyrfilet
325 g
Smør
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 590 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan koke gulrøttene med potetene for mindre oppvask, og droppe å lage puré for å spare tid.
Skyll eller skrell potetene. Kutt dem i grove biter, og kok dem i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og bland inn salsa verden. Varm opp.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok gulrotbitene i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. Ta av litt av kokevannet i en kopp, og sil av resten av vannet. Kjør gulrøttene og 1 ss smør til en puré med en stavmikser. Spe på med kokevannet, litt etter litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Skyll og kutt reddikene i fire. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek reddikene i 2–3 minutter, til de er gylne. Skyll og del eplet i tynne båter. Ha eplebåtene, grønnkålen og 1 dl vann i kjelen sammen med reddikene, og damp alt under lokk i 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Ha ½ ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken.
Vel bekomme!
Vel bekomme!