20-30
Laktosefri
Vegetar
Grønnsakschnitzler med ovnsbakte grønnsaker, ertepuré og eggesmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- havre,
- hvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- melk
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte grønnsaker
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Blomkål
½ stk
Bladpersille
½ bunt
Eggesmør
Egg (Egg)
2 stk
Bladpersille
½ bunt
Smør (Melk)
3 ss
Ertepuré
Grønne erter
250 g
Sitron
¼ stk
Smør (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
1 dl
Grønnsakschnitzler
Vegetarschnitzler (Selleri, Havre, Hvete)
240 g
Tilbehør
Sitron
¼ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 746 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til eggesmøret med litt sitronsaft.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Kutt potetene i små båter. Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver, og del blomkålen i mindre buketter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne. Skyll og finhakk persillen, og bland halvparten av persillen med de ferdigstekte grønnsakene.
- Eggesmør: Kok eggene i 8–9 minutter.
- Ertepuré: Ha ertene, ½ ss smør og 1 dl melk i en liten kjele. Kok opp, og kjør ertene til en grov puré med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saften fra ¼ av sitronen.
- Grønnsakschnitzler: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
- Eggesmør, fortsettelse: Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann. Skrell og kutt dem i biter. Smelt omtrent 3 ss smør i en kjele på lav varme, og vend inn eggebitene. Vend inn resten av persillen før servering.
- Tilbehør: Kutt ¼ av sitronen i båter, og server båtene til retten.