Rice bowl med hoisinstekt kjøttdeig, løk, lettsyltet agurk, chilimajones og peanøtter
Laktosefri

Rice bowl med hoisinstekt kjøttdeig, løk, lettsyltet agurk, chilimajones og peanøtter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Jasminris
135 g
Agurk
1 stk
Ingefær
½ bit
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 ss
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Lime
½–1 stk
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
Hoisinsaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Ingefær
½ bit
Kjøttdeig
300 g
Rødløk
½ stk
Hakkede peanøtter
½–1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 945 kcal
  • Fett: 49 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er du glad i koriander, passer det godt som topping på bowlen.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll og kutt agurken i to på langs. Skrap ut de myke frøene med en skje, dette skal ikke brukes. Kutt de to halvdelene i tynne skiver og ha dem i en skål. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 3 ss vann i en liten kjele. Skrell og finriv ingefæren, og ha omtrent 1 ts i laken. Hell laken over agurkskivene, og la agurkskivene trekke frem til servering. 
Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, eller riv den på den grove siden av et rivjern. Skyll og kutt limen i båter.
 Rør sammen sesam- og chilisausen og hoisinsausen i en skål, og ha i resten av ingefæren fra punkt 2.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, tilsett resten av løken og stek kjøttdeigen i 2–4 minutter, til den er gjennomstekt. Hell over hoisinblandingen, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med pepper.
Fyll dype skåler med risen og hoisinkjøttet. Topp med resten av løken, gulroten, den syltede agurken og peanøttene. Server chilimajonesen og limebåtene til retten.
God middag!