Laktosefri
Rice bowl med hoisinstekt kjøttdeig, løk, lettsyltet agurk, chilimajones og peanøtter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Agurk
1 stk
Ingefær
½ bit
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 ss
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Lime
½–1 stk
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
Hoisinsaus
½–1 pakke
Ingefær
½ bit
Kjøttdeig
300 g
Rødløk
½ stk
Hakkede peanøtter
½–1 pakke
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 945 kcal
- Fett: 49 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Er du glad i koriander, passer det godt som topping på bowlen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll og kutt agurken i to på langs. Skrap ut de myke frøene med en skje, dette skal ikke brukes. Kutt de to halvdelene i tynne skiver og ha dem i en skål. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 3 ss vann i en liten kjele. Skrell og finriv ingefæren, og ha omtrent 1 ts i laken. Hell laken over agurkskivene, og la agurkskivene trekke frem til servering.
Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, eller riv den på den grove siden av et rivjern. Skyll og kutt limen i båter.
Rør sammen sesam- og chilisausen og hoisinsausen i en skål, og ha i resten av ingefæren fra punkt 2.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, tilsett resten av løken og stek kjøttdeigen i 2–4 minutter, til den er gjennomstekt. Hell over hoisinblandingen, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Smak til med pepper.
Fyll dype skåler med risen og hoisinkjøttet. Topp med resten av løken, gulroten, den syltede agurken og peanøttene. Server chilimajonesen og limebåtene til retten.
Vel bekomme!