Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Thaicurry med pak choy og edamamebønner, servert med jasminris
4.06 (67)
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- olje
- sukker
Jasminris
135 g
Pak choy
1 stk
Gul paprika
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Brokkoli
½ stk
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Rød currypaste
½ pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kaffirlimeblader
5 stk
Edamamebønner
2 pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Peanøtter
1 pakke
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 759 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 76 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Currypasten er litt sterk, så tilpass mengden. Smak eventuelt til med mer currypaste etter at du har tilsatt kokosmelken.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll pak choyen. Skyll og rens paprikaen, og del pak choyen og paprikaen i skiver. Skrell og del sjalottløken i skiver. Del brokkolien i buketter, skrell og del stilken i skiver. Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken.
Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen, brokkolien, løken, ingefæren og hvitløken i omtrent 3 minutter. Tilsett currypasten, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett kokosmelken, grønnsaksbuljongen, kaffirlimebladene og 1 dl vann. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Vend inn edamamebønnene og pak choyen, og la det småkoke videre i omtrent 2 minutter. Smak til med soyasausen og litt sukker.
Skyll og grovhakk korianderen. Topp curryen med peanøttene og korianderen. Del limen i båter, og server limebåtene til retten.
Vel bekomme!