Linguine al verdure med sitron- og persillestekt halloumi
Vegetar

Linguine al verdure med sitron- og persillestekt halloumi

4.29 (166)
Under 30 min
12 Ingredienser
"Al verdure" er italiensk for "med grønnsaker". Med salt halloumi, syrlig sitron og sprø pinjekjerner, er dette en vegetarrett proppfull av smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
Pasta
200 g
(Hvete)
Squash
1 stk
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Oregano
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Pinjekjerner
1 pakke
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 850 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 90 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til grønnsakssausen med litt balsamicovinaigrette for ekstra god smak.

 Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skyll og del squashen i terninger. Skrell rødløken, del den i to, og deretter i tynne strimler. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek squashen, løken og hvitløken i omtrent 3 minutter. Tilsett oreganokrydderet, og la det steke i omtrent ett minutt. Vend inn de hakkede tomatene og grønnsaksbuljongen, og la det hele småkoke under lokk i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 1–2 minutter, eller til de er gylne. Ha dem over i en skål.
 Del halloumien i terninger. Skyll, tørk og finhakk persillen. Skyll sitronen i kaldt vann, og finriv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek halloumiterningene i 3–4 minutter, eller til de er gylne, og ha dem i en skål. Vend inn den finhakkede persillen, sitronskallet og saften fra omtrent halve sitronen.
 Vend grønnsakssausen inn i den ferdigkokte pastaen, og topp med halloumien og de ristede pinjekjernene. Del resten av sitronen i båter, og server båtene til retten. 
Vel bekomme!