Kyllingspyd med ovnsbakte poteter og brokkoli, yoghurtdressing og granateple
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- grillspyd (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
700 g
Oregano
1 pakke
Kyllingfilet
600 g
Sitruskrydder
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Granateple
1 stk
Yoghurt naturell
1/2 pakke
Sweet chili-saus
1 beger
Salt
Pepper
Olje
Grillspyd (kan sløyfes)
Bakepapir (kan sløyfes)
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Granateplefrø til overs? Oppbevar dem i kjøleskapet, og strø dem over frokostblandingen!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i to, og ha dem i en ildfast form. Vend inn litt olje og basilikum- og oreganokrydderet. Stek potetene i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skjær kyllingen i biter, og tre bitene på grillspyd. Pensle kyllingen med olje, og gni inn sitruskrydderet. Kutt brokkolien i skiver, skrell stilken og kutt den i fire. Skrell og press hvitløken.
Legg kyllingspydene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend brokkolien i litt olje, salt og pepper og hvitløken, og stek den sammen med kyllingen de siste 5 minuttene.
Kutt toppen og bunnen av granateplet, og del det i to. Hold frukten over en skål, og slå den lett med en skje, slik at de røde kjernene lettere faller ut.
Bland sammen yoghurten og chilisausen i en serveringsskål.
Dryss granateplekjerner og olivenolje over brokkoliskivene.
Grill kyllingspydene i ca. 10 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Ha olje på brokkoliskivene, og grill dem i 3-4 minutter på hver side. Gni hvitløken på ene siden av brokkolien, og krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!