Glutenfri
Vegetar
Fransk soppgryte med hvitvin, grønnkål, grønne linser og potetmos
4.07 (73)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- melk
- vann
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1–2 dl
Aromasopp
200 g
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gulrøtter
400 g
Grønnkål
100 g
Timian
½–1 bunt
Hvit matvin 0 %
1 flaske
Lett crème fraîche
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 542 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sprøstek gjerne grønnkålen i stekeovnen og topp retten med for ekstra krunsj. Vend grønnkålen i olje, salt og pepper, og stek i omtrent 10 minutter på 175 grader varmluft.
Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Brekk grønnkålbladene av den grove stilken, og skyll og kutt grønnkålen i fine strimler.
Varm opp en tykkbunnet kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og løken i 3–4 minutter, eller til soppen og løken er gyllen. Ha i gulrøttene og hvitløken, og stek videre i omtrent 2 minutter. Dra timianbladene av stilkene med to fingre, og ha dem i pannen med gulrøttene. Ha i matvinen, og kok opp. La det småkoke i omtrent 3–5 minutter, til halvparten av vinen har fordampet. Vend inn crème fraîchen, grønnsaksbuljongen, soppulveret, og spe på med omtrent 2 dl vann, til soppgryten har ønsket tykkelse. La soppgryten småkoke i omtrent 8 minutter, eller til gulrøttene er møre. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Bland linsene og grønnkålen inn i soppgryten, og la den småkoke videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper før servering.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
Vel bekomme!