Sitruskrydret kyllinglårfilet med bakt brokkoli- og bulgursalat
syltet rødløk og krydderyoghurtNy oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Brokkoli
½–1 stk
Hvitløksfedd
1–2 stk
Bulgur
125 g
Grønt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Sitruskrydder
1 pakke
Yoghurt
150 g
Persillade
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 629 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 56 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker å forenkle oppskriften så kan løken stekes sammen med kyllingen.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i staver. Skrell hvitløken og riv den på et rivjern. Ha brokkolien og ønsket mengde av hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 12 minutter. Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i skiver(se tips). Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løkskivene. La løken trekke i laken frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med persilladen og litt salt.
Skyll og kutt eplet i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Hell av vannet fra bulguren og bland den med den bakte brokkolien, epleterningene og 1 ss olivenolje i en stor skål. Smak til med litt salt og pepper, og topp med korianderen.
Spre bulgursalaten på tallerkener, og topp med kyllingen, den syltede løken og krydderyoghurten.
Vel bekomme!