Sitruskrydret kyllinglårfilet med bakt brokkoli- og bulgursalat, syltet rødløk og krydderyoghurt

Sitruskrydret kyllinglårfilet med bakt brokkoli- og bulgursalat

syltet rødløk og krydderyoghurt
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Brokkoli
½–1 stk
Hvitløksfedd
1–2 stk
Bulgur
125 g
(Hvete)
Grønt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
1 dl
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
629 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
56 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å forenkle oppskriften så kan løken stekes sammen med kyllingen.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i staver. Skrell hvitløken og riv den på et rivjern. Ha brokkolien og ønsket mengde av hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 12 minutter. Tilbered bulguren som anvist på pakken.               
 Skrell og kutt rødløken i skiver(se tips). Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 1 dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løkskivene. La løken trekke i laken frem til servering.  
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.  
 Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med persilladen og litt salt.  
 Skyll og kutt eplet i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Hell av vannet fra bulguren og bland den med den bakte brokkolien, epleterningene og 1 ss olivenolje i en stor skål. Smak til med litt salt og pepper, og topp med korianderen.   
Spre bulgursalaten på tallerkener, og topp med kyllingen, den syltede løken og krydderyoghurten.  
Vel bekomme!