Spicy kylling med grønnsaks- og linsesalat, servert med appelsindressing med frisk koriander
Laktosefri
Glutenfri

Spicy kylling med grønnsaks- og linsesalat, servert med appelsindressing med frisk koriander

3.95 (85)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Squash
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Grønne linser
125 g
Koriander
½ bunt
Appelsin
1 stk
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Sitron
½ stk
Koriander
½ bunt
Olivenolje
½ dl
Sukker
½ ts
Skivet kyllingfilet
300 g
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 688 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 51 g
  • Protein: 60 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker å forenkle tilberedningen av denne retten, kan kyllingen krydres med kryddermiksen, og stekes i ovnen sammen med grønnsakene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og rens squashen og paprikaen, og skrell løken. Kutt squashen, paprikaen og løken i jevnstore biter. Ha grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.  
Tilbered linsene som anvist på pakken.
 Skyll appelsinen og chilien. Skrell og finhakk løken. Finriv skallet fra halve appelsinen på et rivjern (bare det gule), og finhakk chilien. Ha løken, appelsinskallet, chilien og ½ ts sukker i en liten skål, og klem over saften fra appelsinen og halve sitronen. Skyll, tørk og grovhakk all korianderen, og ha halvparten av korianderen og ½ dl olivenolje i skålen med de andre ingrediensene. Bland det hele godt sammen, og smak til med salt og pepper. 
 Skyll linsene i kaldt vann, og ha dem i en sikt. Ta ut grønnsakene fra ovnen, og vend inn linsene og resten av korianderen, og stek det hele videre i ovnen i 3 minutter.   
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og stek kyllingen i 2 minutter på hver side. Krydre med salt og det meksikansk grillkrydderet. 
 Server kyllingen med linsesalaten og appelsindressingen.
Vel bekomme!