Honning- og chipotleglasert laksefilet med grillede poteter, pico de gallo og guacamole
Laktosefri
Glutenfri

Honning- og chipotleglasert laksefilet med grillede poteter, pico de gallo og guacamole

4.18 (128)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • olivenolje
  • salt
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Olje
1 ss
Tomat
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Koriander
½–1 bunt
Olivenolje
1 ss
Lime
½ stk
Chipotlemiks
½-1 pakke
Honning
1 pakke
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Olje
1 ss
Lime
½ stk
Ruccola
50 g
Guacamole
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 663 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp grillen. Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.
 Skyll og kutt potetene i fire. Ha 1 ss olje, det meksikanske grillkrydderet og litt salt over potetene, og pakk dem inn i aluminiumsfolie. Grill dem over den direkte varmen, under lokk, i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Skyll tomaten og chilien. Kutt tomaten i små terninger, kutt chilien i skiver, og skrell og finhakk løken. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen tomaten, chilien, løken, korianderen, 1 ss olivenolje og litt salt i en bolle. 
 Skyll limen, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Pisk sammen 1 ss olje, chipotlemiksen, litt salt, honningen, limeskallet og saft fra halve limen i en bolle. Vend fisken i marinaden.
 Grill fisken over den direkte varmen i 2–3 minutter, til den har jevne grillstriper. Flytt fisken over til den indirekte varmen, og grill den i 4–5 minutter til, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
 Kutt resten av limen i båter. Skyll ruccolaen, og server den, limebåtene og guacamolen til retten.
Vel bekomme!