Glutenfri
Vegetar
Rask indisk gryte, servert med basmatiris og tikkamarinert blomkål
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Cashewnøtter·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Blomkål
1 stk
Tikka masala-paste
1 glass
Olivenolje
1 ss
Basmatiris
135 g
Karri
1 pakke
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Kikerter
1 pakke
Spinat
50 g
Indisk saus
1 pakke
Papadams
½ pakke
Koriander
1 bunt
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1007 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 142 g
- Protein: 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med ristede cashewnøtter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Del blomkålen i mindre buketter, og fordel bukettene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn tikka masala-pasten og omtrent 2 ss olivenolje. Stek blomkålbukettene i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er møre.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha pakken med karri i kokevannet.
Skrell og finhakk løken. Skyll og del tomaten i terninger, og skyll kikertene og spinaten i kaldt vann.
Varm opp en romslig kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene og løken i 3–4 minutter, eller til løken er blank. Vend inn tomatterningene når det gjenstår omtrent 2 minutter av steketiden. Ha på den indiske sausen, og la gryten småkoke i omtrent 5 minutter. Vend spinaten inn i gryten, og la det småkoke til spinaten har falt litt sammen. Spe med litt vann ved behov, og smak til med salt og pepper før servering.
Stek papadamene på rist under blomkålen i omtrent 1 minutt, eller til de har fått bobler og en gyllen farge.
Skyll og grovhakk korianderen. Topp gryten med korianderen, og server mangochutneyen og papadamene til retten.
Vel bekomme!