Vegetar
Granatepletabbouleh med falafler
ovnsbakte blomkålbåter og sitronyoghurt4.1 (105)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Blomkål
½ stk
Persillade
2 pakke
Yoghurt naturell
1 pakke
Sitron
1 stk
Fullkornscouscous
½ pakke
Vårløk
½ pakke
Bladpersille
1 bunt
Granateple
1 stk
Rødt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Falafler
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 614 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 82 g
- Protein: 24 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp blomkålbåtene med litt av granateplekjernene og den finhakkede persillen for et ekstra innbydende resultat.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt blomkålen i to, og så i tynne båter ut fra stilkfestet. Fordel blomkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og persilladen. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter.
Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med sitronskallet og litt salt.
Tilbered halvparten av pakken med couscous som anvist på pakken.
Skyll og del vårløken i tynne skiver. Skyll og finhakk persillen. Del granateplet i to, og bank eller plukk ut granateplekjernene i en skål. Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland sammen den ferdigkokte couscousen, vårløken, persillen, granateplekjernene og eplet i en salatbolle. Smak til med 1 ss olivenolje, saften fra halve sitronen, litt salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter, eller til de er gjennomvarme.
God middag!
Vel bekomme!