Granatepletabbouleh med falafler, ovnsbakte blomkålbåter og sitronyoghurt
Vegetar

Granatepletabbouleh med falafler

ovnsbakte blomkålbåter og sitronyoghurt
4.1 (105)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Blomkål
½ stk
Persillade
2 pakke
(Sulfitt)
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
1 stk
Fullkornscouscous
½ pakke
(Hvete)
Vårløk
½ pakke
Bladpersille
1 bunt
Granateple
1 stk
Rødt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Falafler
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 614 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 82 g
  • Protein: 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp blomkålbåtene med litt av granateplekjernene og den finhakkede persillen for et ekstra innbydende resultat.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kutt blomkålen i to, og så i tynne båter ut fra stilkfestet. Fordel blomkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og persilladen. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter.
 Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med sitronskallet og litt salt.
Tilbered halvparten av pakken med couscous som anvist på pakken.
 Skyll og del vårløken i tynne skiver. Skyll og finhakk persillen. Del granateplet i to, og bank eller plukk ut granateplekjernene i en skål. Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland sammen den ferdigkokte couscousen, vårløken, persillen, granateplekjernene og eplet i en salatbolle. Smak til med 1 ss olivenolje, saften fra halve sitronen, litt salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
God middag!
Vel bekomme!