Grønnsakskjøttboller med tomatbulgur
stekt paprika, ruccola og urteyoghurtRetten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Gul løk
1 stk
Tomatpuré
1 ss
Bulgur
125 g
Vann
2½ dl
Smør
1 ts
Yoghurt naturell
150 g
Urtemiks
½–1 pakke
Rød paprika
1 stk
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 690 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakskjøttbollene kan også varmes midt i ovnen ved 220 grader i omtrent 15 minutter.
Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er gyllen. Tilsett 1 ss av tomatpuréen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig, slik at det ikke svir seg. Vend inn 1 ts smør før servering.
Ha yoghurten i en liten serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og salt. La yoghurten stå på benken frem til servering.
Skyll, rens og kutt paprikaen i store biter. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek paprikabitene i 2 minutter, eller til de har begynt å bli myke. Krydre med salt og pepper. Legg paprikaen på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen, og stek grønnsakskjøttbollene i 3–4 minutter, til de er gjennomvarme. Ha paprikabitene tilbake i stekepannen, og vend sammen.
Skyll og tørk ruccolaen, og topp retten med den ved servering. God middag!
Vel bekomme!