Laktosefri
Soyaglasert kylling og stekt grønnsaksris, med curry- og mangodressing og lime
4.35 (1096)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Gulrot
1 stk
Gul løk
½–1 stk
Mais
½–1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Edamamebønner
1 pakke
Sous vide-kyllingfilet
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Lime
1 stk
Curry- og mangodressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 940 kcal
- Fett: 48 g
- Karbohydrater: 80 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke har en stor stekepanne, er det lurt å steke risen i to omganger for å enklere få en fin stekeskorpe.
Tilbered risen som anvist på pakken, men kutt ned et par minutter på koketiden.
Skrell gulroten og løken. Kutt gulroten i små terninger, og grovhakk løken. Sil laken av maisen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingbrystene i 4–5 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe. Tilsett kraften fra kyllingpakken og den kinesiske wok- og dippsausen og kok opp. La den soyaglaserte kyllingen stå på lav varme frem til resten av retten er klar, og kutt i skiver før servering.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrotterningene i 2–3 minutter, eller til de så vidt er møre. Tilsett løken, ønsket mengde av ingefærblandingen, edamamebønnene og maisen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha grønnsakene over på et fat. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt ny olje. Stek risen i 3–4 minutter, til den er lett gyllen (se tips). Ha grønnsakene tilbake i pannen, og bland dem sammen med risen. Smak til med salt og pepper.
Kutt limen i båter, og server limebåtene og curry- og mangodressingen til retten.
Vel bekomme!