Svinefilet med maiskrem, ovnsbakte poteter og pastinakk, servert med steinsoppsaus
Glutenfri

Svinefilet med maiskrem, ovnsbakte poteter og pastinakk, servert med steinsoppsaus

4.32 (205)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Pastinakk
1 stk
Rødløk
1 stk
Småpoteter
300 g
Filetstykke av svin
300 g
Soppsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Soppulver
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
(Melk)
Smør
½ ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 481 kcal
  • Fett: 12 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne et steketermometer, og stek kjøttet til kjernetemperaturen viser 62–65 grader. Ta ut kjøttet, og la det hvile til kjernetemperaturen er på rundt 68 grader.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt pastinakken i staver. Skrell og kutt rødløken i båter, og skyll og del potetene i to. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, til det er gyllent. Stek kjøttet sammen med grønnsakene i ovnen de siste 12–15 minuttene av grønnsakenes steketid (se tips).
Varm opp soppsausen i en liten kjele på middels høy varme, og smak til med steinsopp pulveret. 
 Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og ½ ss smør i en kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen til en grov mos med en stavmikser. Smak til med salt.
Skjær kjøttet i skiver før servering.
Vel bekomme!