Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- smør
Fløtepoteter
Fløtepoteter (Melk, Laktose)
400 g
Elgkarbonader i soppsaus
Sjampinjong
100 g
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
360 g
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Brokkolibuketter
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 656 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 49 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Gratinér gjerne fløtepotetene med litt revet parmesan eller annen ost du liker.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Fløtepoteter: Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek fløtepotetene midt i ovnen 15–18 minutter, eller til de er gjennomvarme (se tips).
- Elgkarbonader i soppsaus: Børst soppen fri for jord, og del den i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek soppen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper, og legg soppen over på et fat. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Tilsett soppsausen og soppen, og gi sausen et raskt oppkok.
- Grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i tykke skiver. Kok gulrøttene og brokkolien i 3–4 minutter.
- Vel bekomme!