Glutenfri
Lettsaltet torsk med smørdampet kål og rotmos, servert med pepperonismør
4.27 (234)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
Rotmos
500 g
Lettsaltet torskefilet
325 g
Vann
1 l
Delt kinakål
200 g
Grønne erter
125 g
Vann
2–3 ss
Sjalottløk
1 stk
Pepperoni
100 g
Smør
1–2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 612 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 27 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For ekstra god smak på rotmosen, kan du varme den opp i en liten kjele sammen med 1 ss smør, og smake til med salt hvis det trengs.
Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann til fisken.
Legg posen med rotmos i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til resten av retten er klar.
Skru av varmen på platen fra punkt 1. Legg fisken i vannet, og la den trekke i 8–10 min, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kutt kinakålen i tynne strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek kålen i 2–3 minutter. Tilsett ertene og 2–3 ss vann, og la det hele dampe under lokk i ytterligere 2–3 minutter, til kålen har falt litt sammen. Smak til med salt.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skjær pepperoniskivene i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i omtrent 2 minutter. Ha i løken og 1–2 ss smør, og stek det hele i omtrent 1 minutt, til løken er gyllen.
Ha rotmosen i en serveringsskål, og smak til med salt før servering.
Vel bekomme!