Krydderstekte kikerter og brokkoli, servert med mangosalsa, kokosris, chutney og yoghurt
Glutenfri
Vegetar

Krydderstekte kikerter og brokkoli, servert med mangosalsa, kokosris, chutney og yoghurt

4.02 (125)
Under 30 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • olje
Kokoskrem
1 pakke
Basmatiris
135 g
Limeskall
2 ts
Koriander
½ bunt
Vann
2½ dl
Mango
½ stk
Vårløk
½ pakke
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Brokkoli
½ stk
Kikerter
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Cashewnøtter
2 pakke
(Cashewnøtter)
Vårløk
½ pakke
Lime
½ stk
Mangochutney
1 glass
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 932 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 121 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne inn litt av den hakkede korianderen i yoghurten.

Ha kokoskremen, 2½ dl vann og litt salt i en kjele, og kok opp. Tilsett risen når kokosvannet koker, og rør om. Sett lokk på kjelen, og la risen koke på lav varme i omtrent 10 minutter. Skyll limen, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern.
 Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll vårløken og korianderen. Kutt vårløken i tynne skiver og grovhakk korianderen. Bland sammen mangoen, halvparten av vårløken og halvparten av korianderen, og smak til med litt olivenolje, saften fra halve limen, litt salt og pepper.
 Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og del stilken i skiver. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien og kikertene i 2–3 minutter, eller til de har fått litt farge. Vend inn garam masala-krydderet, og stek videre i omtrent et minutt, eller til krydderet slipper god aroma. Smak til med salt og pepper mot slutten av steketiden, og vend inn nøttene og resten av vårløken.
 Smak til den ferdigkokte risen med det finrevne limeskallet og resten av korianderen. 
 Del resten av limen i båter, og server limebåtene, mangochutneyen og yoghurten til retten. 
Vel bekomme!