Meksikanske maistortillaer med crispy halloumi, chilistekt sopp, tomat- og løksalsa og maiskrem
Glutenfri
Vegetar

Meksikanske maistortillaer med crispy halloumi, chilistekt sopp, tomat- og løksalsa og maiskrem

4.27 (120)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • smør
  • melk
  • salt
  • olje
  • aluminiumsfolie
  • pepper
Tomat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Agurk
½ stk
Maiskorn
1 pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Melk
½ dl
(Melk)
Minisjampinjong
200 g
Røkt chilimix
½ pakke
Maistortillaer
10 stk
Halloumi
100–200 g
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 685 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 62 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt tomaten i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og finhakk korianderen. Bland sammen tomatterningene, løken og halvparten av korianderen i en skål. Smak til med saft halve fra limen, 1 ss olivenolje og salt.
Skyll og kutt ønsket mengde av agurken i tynne staver. Ha agurkstavene i en serveringsskål.
 Sil laken av maisen, og ha maisen, ½ ss smør og ½ dl melk i en kjele. Kok opp på middels varme under omrøring. Skru av varmen, og kjør maisen til en grov maiskrem med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Legg lokk på kjelen, sånn at maiskremen holder seg varm til resten av retten er klar.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Skru ned varmen til middels varme, og ha i ønsket mengde av chilikrydderet og litt salt. Stek det hele i omtrent 1 minutt. Hold den soppen varm frem til servering.
 Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
 Skjær halloumien i tynne staver. Varm opp en ny stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i 2–3 minutter på hver side, eller til den har en gyllen stekeskorpe.
Del resten av limen i båter, og server limebåtene, maiskremen og resten av korianderen til retten.
Vel bekomme!