Fiskegrateng med kokte poteter, brokkoli og gulrøtter, servert med sitronsmør

Fiskegrateng med kokte poteter, brokkoli og gulrøtter, servert med sitronsmør

3.91 (69)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • olje
Småpoteter
300 g
Fiskegrateng
650 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panering
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Brokkolibuketter
150 g
Sitron
1 stk
Smør
3 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 807 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 90 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Strø litt revet parmesan over fiskegratengen før steking for ekstra god smak.

Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
 Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
 Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott eller en skje. Dryss over paneringen, og fordel noen små biter med smør på toppen. Stek gratengen midt i ovnen i omtrent 15 minutter.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok gulrøttene og brokkolibukettene sammen med potetene de siste 2–4 minuttene av potetenes koketid.
 Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Smelt 3 ss smør i en liten kjele, og rør inn ønsket mengde av sitronskallet.
 Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!