Glutenfri
Krydderstekt svinekam i kremet estragonsaus, med ovnsbakte poteter og dampet brokkoli
4.17 (432)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Aromasopp
100 g
Småpoteter
300 g
Svinekam i skiver
300 g
Sitruskrydder
½ pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
Tørket estragon
½ pakke
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 592 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 39 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brokkolien og gulrøttene kan også stekes sammen med de andre grønnsakene i ovnen. Legg de inn når det gjenstår omtrent 10 minuttene av steketiden!
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Børst soppen fri for jord, og del hver sopp i to. Fordel potetene og soppen på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og soppen midt i ovnen i 15–18 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden, og ha kjøttet over på en tallerken. Ha matfløten i stekepannen, kok opp, og la det småkoke i 2–3 minutter. Smak til med estragonkrydderet, salt og pepper, og legg kjøttet tilbake i pannen.
Sett på en kjele med vann til koking. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok grønnsakene i lettsaltet vann i 3–4 minutter.
God middag!
Vel bekomme!