Ovnsbakt laks med stekte reddiker og grønne bønner, servert med kokte poteter og soyasmør
Glutenfri

Ovnsbakt laks med stekte reddiker og grønne bønner, servert med kokte poteter og soyasmør

4.13 (233)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Småpoteter
300 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Reddiker
1 pakke
Kinakål og grønne bønner
250 g
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 543 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 30 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket sjalottløk eller ingefær i soyasmøret for ekstra god smak.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
 Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
 Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med litt salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 8–10 minutter, til den så vidt er gjennomstekt.
 Skyll og kutt reddikene i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek reddikene, kålen og de grønne bønnene i 2–4 minutter, til det har fått litt farge, men fortsatt har litt tyggemotstand. Smak til med salt og pepper.
 Smelt 2 ss smør i en liten kjele på middels høy varme. La smøret småkoke i 2–3 minutter, til det er gyllent. Tilsett soyasausen og kok opp (se tips).
Nyt måltdet!
Vel bekomme!