Svinekam med kremet sopp og grønnkål, ovnsbakte urtepoteter og squash
Glutenfri

Svinekam med kremet sopp og grønnkål

ovnsbakte urtepoteter og squash
4.13 (801)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Småpoteter
300 g
Squash
½ stk
Urtemiks
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Mager svinekam i skiver
300 g
Vann
½ dl
Sjampinjong
100 g
Lett crème fraîche
½ pakke
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Brokkolistilker og grønnkål
200 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 523 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 31 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Skyll potetene, og del dem i 2 hvis de er store. Skyll og kutt squashen i grove terninger. Fordel grønnsakene i en ildfast form. Ha litt olje og soyasausen over grønnsakene, og stek dem i ovnen i omtrent 15 minutter. Vend inn urtemiksen i grønnsakene når de ferdigstekte. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, til det er gyllent og gjennomstekt. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile til resten av retten er klar. Ha ½ dl vann i stekepannen, og kok opp. Ta vare på stekesjyen.
 Rens soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett crème fraîchen, buljongen og stekesjyen fra punkt 3. Kok opp, og hold den kremede soppen varm frem til servering. Smak til med salt og pepper. 
 Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålblandingen i 2–3 minutter, til grønnkålen har falt lett sammen og brokkolistilkene er møre. Krydre med salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!