Meksikansk sprøbakt laksefilet med avokadokrem, ovnsbakte grønnsaker, rømme og tomatsalsa
Glutenfri

Meksikansk sprøbakt laksefilet med avokadokrem, ovnsbakte grønnsaker, rømme og tomatsalsa

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Persille
1 pakke
Mexican BBQ
½ pakke
(Sulfitt)
Chipotlemiks
¼–½ pakke
Panering
35 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Avokado
1 stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Lime
1 stk
Tomatsalsa
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 893 kcal
  • Fett: 54 g
  • Karbohydrater: 65 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek laksen i stekepannen med det meksikanske grillkydderet og chipotlemiksen. Dryss pankoen over potetene i ovnen for ekstra krønsj.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll potetene og paprikaen, og skrell løken. Kutt potetene, paprikaen og løken i skiver, og fordel alt utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet nederst i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte. Finhakk persillen, og dryss den over grønnsakene ved servering. 
 Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og vend inn det meksikanske grillkrydderet, chipotlemiksen, og paneringen. Fordel laksestykkene utover en ildfast form med bakepapir, og fordel smør- og paneringblandingen over fisken. Stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, i omtrent 12 minutter, eller til fisken er sprø på toppen, og har en rosa kjerne.   
 Kutt limen i båter. Del avokadoen, og fjern stenen. Ta ut avokadokjøttet med en spiseskje, og ha det i en serveringsskål. Mos eller miks avokadokjøttet til en krem sammen med 1 ss rømme. Smak til avokadokremen med litt saft fra limen og litt salt.   
Server resten av rømmen, tomatsalsaen og limebåtene til retten.
Vel bekomme!