Glutenfri
Meksikansk sprøbakt laksefilet med avokadokrem, ovnsbakte grønnsaker, rømme og tomatsalsa
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Persille
1 pakke
Mexican BBQ
½ pakke
Chipotlemiks
¼–½ pakke
Panering
35 g
Laksefilet
270 g
Smør
1 ss
Avokado
1 stk
Lettrømme
150 g
Lime
1 stk
Tomatsalsa
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 893 kcal
- Fett: 54 g
- Karbohydrater: 65 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek laksen i stekepannen med det meksikanske grillkydderet og chipotlemiksen. Dryss pankoen over potetene i ovnen for ekstra krønsj.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene og paprikaen, og skrell løken. Kutt potetene, paprikaen og løken i skiver, og fordel alt utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet nederst i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte. Finhakk persillen, og dryss den over grønnsakene ved servering.
Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og vend inn det meksikanske grillkrydderet, chipotlemiksen, og paneringen. Fordel laksestykkene utover en ildfast form med bakepapir, og fordel smør- og paneringblandingen over fisken. Stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, i omtrent 12 minutter, eller til fisken er sprø på toppen, og har en rosa kjerne.
Kutt limen i båter. Del avokadoen, og fjern stenen. Ta ut avokadokjøttet med en spiseskje, og ha det i en serveringsskål. Mos eller miks avokadokjøttet til en krem sammen med 1 ss rømme. Smak til avokadokremen med litt saft fra limen og litt salt.
Server resten av rømmen, tomatsalsaen og limebåtene til retten.
Vel bekomme!