Glutenfri
Provencekrydret kyllingbryst med fløtepoteter, sauterte grønnsaker og ruccola
4.13 (63)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Fløtepoteter
400 g
Kyllingbryst med skinn
300 g
Urtemiks
½ pakke
Sitron
1 stk
Vann
½ dl
Smør
1 ss
Glutenfri soyasaus
1 pose
Gul løk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Rød paprika
1 stk
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 511 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 35 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt revet ost eller strøkavring over fløtepotetene før du setter dem i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Ha fløtepotetene i en ildfast form, og stek dem midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingbrystene med skinnsiden ned i 2–3 minutter, eller til skinnet er sprøtt. Snu kyllingen, og stek videre i 2 minutter. Ha kyllingen over i en ildfast form, og krydre med salt, pepper, urtemiksen og sitronskallet. La være å skylle ut av stekepannen. Stek kyllingen i ovnen i 10–12 minutter, og la den hvile i romtemperatur i 3–4 minutter før du skjærer den i skiver.
Del sitronen i båter. Kok ut stekepannen du stekte kyllingen i med ½ dl vann. Tilsett 1 ss smør og soyasausen, kok opp, og smak til med saft fra sitronen.
Skrell og kutt løken i omtrent 4 cm store biter. Rens og del soppen i to. Skyll og kutt paprikaen i omtrent 4 cm store biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, soppen og paprikaen i omtrent 2–3 minutter, til løken er gyllen. Krydre med salt og pepper.
Skyll og tørk ruccolaen, og server den til retten sammen med resten av sitronbåtene.
Vel bekomme!