35-45
Glutenfri
Svinemedaljonger med sellerirotpuré og ovnsbakte poteter, grønnkål og eple, servert med peppersaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- melk
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte poteter med grønnkål og eple
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Rødt eple
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Sellerirotpuré
Sellerirot (Selleri)
300 g
Smør (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
½ dl
Svinemedaljonger
Filetstykke av svin
300 g
Peppersaus
Peppersaus (Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 467 kcal
- Fett 12 g
- Karbohydrater 46 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også kutte selleriroten i biter og steke den i ovnen med potetene.
- Sett stekeovnen på 220 grader.
- Ovnsbakte poteter med grønnkål og eple: Skyll og kutt potetene i fire jevnstore biter. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene og hvitløken midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
- Ovnsbakte poteter med grønnkål og eple, fortsettelse: Kutt eplet i fire, og deretter i tynne båter. Bland eplebåtene og grønnkålen med potetene når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
- Sellerirotpuré: Skrell og kutt selleriroten i jevnstore biter. Kok selleriroten i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til den er gjennomkokt. Sil vannet av selleriroten, og ha den tilbake i kjelen. Kjør selleriroten og ½ ss smør til en puré med en stavmikser. Spe på med ½ dl melk, litt etter litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Svinemedaljonger: Skjær kjøttet i 4 jevnstore stykker, og press hvert stykke forsiktig sammen.Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i 3 minutter før servering.
- Peppersaus: Ha peppersausen i stekepannen du stekte kjøttet i, og kok opp på middels varme under omrøring. Ta pannen av varmen.
- God middag!