Adana-kebab med tomatbulgur, bakte grønnsaker og krydret yoghurt
4.24 (361)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Tomatpuré
½ pakke
Bulgur
125 g
Vann
2½ dl
Smør
½ ss
Yoghurt
150 g
Persillade
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Squash
1 stk
Chorizodeig
300 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 615 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 46 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll paprikaen og squashen. Rens paprikaen, og kutt den i 8 strimler på langs. Kutt squashen i skiver. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 15–20 minutter.
Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Tilsett 1 ss tomatpuré, og stek i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.
Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med persilladen og litt salt.
Form chorizodeigen til lange, flate kebaber. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper.
Skyll og tørk ruccolaen, og topp retten med den ved servering.
God middag!