Stekt laksefilet med couscous, paprika og grønnkål, servert med tyrkisk yoghurt og ruccola
20-30

Stekt laksefilet med couscous, paprika og grønnkål, servert med tyrkisk yoghurt og ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Couscous med paprika og grønnkål

couscous
Couscous (Hvete)
125 g
rødløk
Rødløk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
50 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss

Tilbehør

yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
ruccola
Ruccola
50 g

Pannestekt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 675 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 58 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dryss gjerne ristede og grovknuste nøtter over retten ved servering, og smak til couscousen med sitronsaft for ekstra smak.

  1. Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken. Ha den ferdigkokte couscousen over i en sikt, skyll den i kaldt vann, og la couscousen renne av seg i sikten.
  2. Couscous med paprika og grønnkål: Skrell rødløken og skyll paprikaen. Kutt rødløken og paprikaen i omtrent 1 cm store terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løk- og paprikaterningene i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Tilsett grønnkålen, couscousen, grønnsaksbuljongen, salt og pepper, og vend inn ½ ss smør. Ha couscousen over i en serveringsskål, eller fordel den på tallerkener.  
  3. Tilbehør: Ha yoghurten i en serveringsskål, og smak til med det tyrkiske krydderet og litt salt. Skyll og tørk ruccolaen.
  4. Pannestekt laksefilet: Tørk stekepannen fra punkt 2 med kjøkkenpapir. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek laksen i 2–3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.  
  5. Vel bekomme!