Glutenfri
Potet- og persillesalat med ramsløkaioli, varmrøkt laks, avokado og bløtkokt egg
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Aioli med ramsløk
½ pakke
Egg
2 stk
Avokado
1 stk
Reddiker
1 pakke
Varmrøkt krydderlaks
200 g
Urtedressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 728 kcal
- Fett: 49 g
- Karbohydrater: 34 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne inn litt gressløk, ruccola eller annen smaksrik salat med potetene, og server med godt brød.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og plukk bladene fra persillestilkene. Ha persillebladene og ramsløkaiolien i en bolle.
Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 6–7 minutter.
Del avokadoen i to, og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje, og kutt det i terninger. Skyll og kutt reddikene i skiver. Riv laksen i mindre stykker.
Skyll eggene i kaldt vann, og skrell dem. Del eggene i fire.
Sil vannet av potetene, og skyll dem raskt i kaldt vann. Kutt potetene i skiver, og ha dem i bollen med persillen og aiolien. Krydre med salt og pepper, og bland godt.
Fordel potetsalaten på tallerkener, og topp med avokadoen, reddikene, laksen, eggene og urtedressingen.
Vel bekomme!