Glutenfri
Laktosefri
Helstekt indrefilet av svin med balsamicobakte gulrøtter, potetsalat med ramsløk og frisk reddiksalat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Sukker
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Aioli med ramsløk
½-1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sukker
½ ss
Marinert indrefilet av svin
300 g
Reddiker
½-1 pakke
Ruccola
50 g
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 756 kcal
- Fett: 48 g
- Karbohydrater: 43 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne et steketermometer hvis du har. Kjøttet skal ha en kjernetemperatur på omtrent 62 grader når det er ferdig. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Ha gulrøttene i en ildfast form med bakepapir, og vend inn balsamicovinaigretten, ½ ss sukker, litt salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Tørk kjøttet med kjøkkenpapir, og krydre med salt og pepper på alle sider. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet på alle sider i 3–4 minutter, til det er godt brunet. Ha kjøttet i den ildfaste formen med gulrøttene når det gjenstår omtrent 15 minutter av gulrøttenes steketid, og stek videre til gulrøttene er møre og kjøttet ferdigstekt (se tips).
Skyll reddikene og ruccolaen. Kutt reddikene i skiver. Ha reddikskivene, ruccolaen og 1 ss olivenolje i en bolle, og krydre med salt og pepper. Bland godt.
Sil vannet av potetene, og skyll dem raskt i kaldt vann. Kutt potetene i skiver, og ha dem i en bolle. Vend inn ramsløkaiolien, og krydre med salt og pepper. Bland godt.
God middag!
Vel bekomme!