Sommerlig pasta med krydderstekt kylling, asparges, Grana Padano, spinat og sitron
4.28 (138)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Kyllinglårfilet
350 g
Persillade
1 pakke
Linguine
200 g
Asparges
100 g
Kryddersmør
½ pakke
Spinat
50 g
Sitron
1 stk
Tomat
1 stk
Grana Padano
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 791 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tre kyllingkjøttet på spyd, og grill det sammen med aspargesen over indirekte varme hvis du ønsker mer grillsmak på retten.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Skyll aspargesene, og kutt vekk den trevlete enden. Del aspargesene i mindre biter. La aspargesbitene koke med pastaen de 2 siste minuttene av pastaens koketid. Sil av vannet, og bland inn kryddersmøret og spinaten. Varm forsiktig opp, og smak til med salt, pepper og saft fra halve sitronen.
Skjær kyllingen i mindre biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkjøttet i 3–4 minutter, til det er gyllent og gjennomstekt. Krydre med persilladen, salt og pepper.
Kutt resten av sitronen i båter. Skyll og kutt tomaten i terninger. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Fordel pastaen på tallerkener, og topp med kyllingen og tomatterningene. Dryss over den revne osten, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!