Rice bowl med hoisinstekt kjøttdeig, vårløk, lettsyltet agurk, chilimajones og peanøtter
Laktosefri

Rice bowl med hoisinstekt kjøttdeig, vårløk, lettsyltet agurk, chilimajones og peanøtter

4.19 (535)
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • vann
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • salt
  • pepper
Jasminris
135 g
Agurk
1 stk
Ingefær
½ bit
Sukker
2 ss
Vann
3 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Vårløk
1 pakke
Gulrot
1 stk
Lime
½ stk
Hvitløksfedd
½–1 stk
Sesam- og chilisaus
1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Ingefær
½ bit
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1095 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 128 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er du glad i koriander, passer det godt som topping på bowlen.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll og kutt agurken i to på langs. Skrap ut de myke frøene med en skje, dette skal ikke brukes. Kutt de to halvdelene i tynne skiver og ha dem i en skål. Kok opp 2 ss eddik, 2 ss sukker og 3 ss vann i en liten kjele. Skrell og finriv ingefæren, og ha omtrent 1 ts i laken. Hell laken over agurkskivene, og la agurkskivene trekke frem til servering. 
Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler, eller riv den på den grove siden av et rivjern. Skyll og kutt limen i båter.
 Skrell og finhakk hvitløken. Rør sammen sesam- og chilisausen og hoisinsausen i en skål, og ha i hvitløken og resten av ingefæren fra punkt 2.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i 2–4 minutter, til den er gjennomstekt. Hell over hoisinblandingen, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Vend inn halvparten av vårløken, og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper.
Fyll dype skåler med risen og hoisinkjøttet. Topp med resten av vårløken, gulroten, den syltede agurken og peanøttene. Server chilimajonesen og limebåtene til retten.
God middag!