Laktosefri
Vegetar
Bowl med teriyakiglasert tofu og rosettkål, mangosalsa og svart ris
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Svart ris
125 g
Rødløk
½ stk
Mango
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Rosettkål
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Stekt norsk tofu
1 pakke
Teriyakisaus
100 g
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 700 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 82 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til mangosalsaen med litt finrevet limeskall (kun det grønne).
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Bland sammen løken, mangoen og halvparten av korianderen i en skål, og smak til med saften fra halve limen.
Skyll rosettkålen, og kutt de største bitene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen. Stek rosettkålen i 2–3 minutter, eller til den har fått litt farge. Smak til med litt salt og pepper, og legg den stekte rosettkålen over på en tallerken.
Tørk tofuen lett, og skjær den i mindre biter. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek tofuen i 2–3 minutter, eller til den har en gyllen stekeskorpe. Skru ned varmen til middels, og vend inn teriyakisausen. Stek tofuen under omrøring i 2–3 minutter, til teriyakisausen har tyknet.
Kutt resten av limen i båter, og server båtene og resten av korianderen til retten.
Vel bekomme!