Ramen med bløtkokte egg, reddik og sopp, toppet med sprøstekte halloumiterninger
Vegetar

Ramen med bløtkokte egg, reddik og sopp, toppet med sprøstekte halloumiterninger

4.07 (123)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
Aromasopp
200 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Limeskall
2 ts
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Vann
7 dl
Glutenfri soyasaus
1½ pose
(Soya)
Egg
2 stk
(Egg)
Reddiker
1 pakke
Koriander
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 790 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 53 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dersom du har misopaste, kan du tilsette 1–2 ss i ramenbuljongen for ekstra god smak.

 Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i oljen fra pakken med ingefærblanding. Stek soppen i 2–3 minutter. Tilsett resten av pakken med ingefærblanding, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett 7 dl vann, grønnsaksbuljongen og soppulveret, og kok opp. Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Smak til buljongen med limeskallet og omtrent 1½ pose soyasaus. Tilbered eggenudlene som anvist på pakken, men tilbered dem i buljongvannet.
 Kok eggene i omtrent 6 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem, og kutt dem i to.  
 Skyll reddikene og korianderen. Del reddikene i tynne skiver, og grovhakk korianderen. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 30 sekunder. 
Del halloumien i terninger. Varm opp stekepannen igjen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiterningene i 3–4 minutter, eller til de har fått en gyllen skorpe. 
 Fordel nudlene, reddikskivene og ramenbuljongen i to skåler og topp med de sprøstekte halloumiterningene, eggene, sesamfrøene og korianderen. Del limen i båter, og server båtene til retten.
Vel bekomme!