Vegetar
Grønnsaksschnitzel i multibrød med gulrotfries, karamellisert paprika og rødbetehummus
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Havre·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Gulrøtter
400 g
Rød paprika
1 stk
Urtemiks
1 pakke
Vegetarschnitzler
240 g
Rustikke multibrød
2 stk
Spinat
50 g
Rødbetehummus
100 g
Mynte
1 bunt
Hvitløksfedd
½ stk
Sitron
½ stk
Yoghurt naturell
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 614 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 94 g
- Protein: 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend gjerne de ovnsbakte grønnsakene i sesamolje for ekstra umami.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Rens paprikaen, og kutt den i store biter. Fordel gulrotstavene og paprikaen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og urtemiksen. Stek grønnsakene midt i ovnen i 20 minutter, eller til gulrotstavene er gylne og gjennomstekte. Snu på stavene en gang underveis i steketiden.
Varm opp stekepannen til medium høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er sprø og gjennomvarme. Legg schnitzlene på et fat med lokk, slik at de holder seg varme frem til servering.
Skyll og tørk mynten. Skrell hvitløken. Finhakk mynten og hvitløken, og vend inn i yoghurten. Smak til med saft fra sitronen og litt salt og pepper.
Stek multibrødene i ovnen i 4–5 minutter.
Skyll spinaten i kaldt vann. Del schnitzelene i strimler. Fyll multibrødene med rødbetehummusen, schnitzelstrimlene, spinaten og paprikaen. Topp det hele med myntedressingen, og server gulrotfriesene til retten.
Vel bekomme!