Laktosefri
Hjertesalat fylt med soyawokket svin-, storfe- og linsedeig, syltet rødløk, tomat- og mangosalsa
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- salt
- olje
- pepper
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Sukker
2 ts
Tomat
1 stk
Mango
½–1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Chilimajones
½ pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 682 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 45 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Unngå å servere nøtter til barn under tre år, da de lett kan settes i halsen.
Kutt endene av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann, og legg dem på et fat.
Skrell og kutt løken i to på langs, og så i tynne skiver. Bland sammen løken, saften fra halve limen og 2 ts sukker i en serveringsskål.
Skyll tomaten. Skrell mangoen, og kutt mangoen og tomaten i små terninger. Skyll og finhakk korianderen. Bland tomat- og mangoterningene sammen med korianderen i en serveringsskål, og smak til med saft fra resten av limen, litt salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, tilsett woksausen, og stek videre i 3–4 minutter.
Fyll hjertesalatbladene med kjøttdeigen, chilimajonesen, rødløken, tomat- og mangosalsaen og peanøttene.
Vel bekomme!