Krydrede grønnsakskjøttboller med gresk salat og bulgur, servert med tzatziki

Krydrede grønnsakskjøttboller med gresk salat og bulgur, servert med tzatziki

4.34 (159)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
Bulgur
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
(Sennep)
Vann
½ dl
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Rødløk
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 878 kcal
  • Fett: 51 g
  • Karbohydrater: 57 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
 Skyll og grovriv den halve agurken på et rivjern, og klem ut vannet med hendene. Bland sammen agurken, yoghurten og persilladen i en skål. Smak til med salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomvarme. Vend inn kryddermiksen og ½ dl vann. La det hele småkoke i 2–3 minutter, til vannet er borte og krydderet sitter godt rundt kjøttbollene.   
 Skyll og kutt tomaten, resten av agurken og hele fetaosten i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, eddik, salt og pepper.
 Rør ½ ss smør inn i den ferdigkokte bulguren.
God middag!
God middag!