Lakse-kushiyaki med asiatisk agurksalat, epleris og chilimajones

Kan grilles

Laktosefri

Lakse-kushiyaki med asiatisk agurksalat, epleris og chilimajones

4.39 (297)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
135 g
Rødt eple
1 stk
Lime
1 stk
Agurk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Vann
1 ss
Sukker
1 ss
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Grillspyd
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Vårløk
1 pakke
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 811 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 79 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt vårløken i biter på 3–4 cm, og tre dem inn på spydene mellom laksebitene for ekstra smak.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll eplet, og kutt det i små terninger. Når risen er ferdig, vendes epleterningene forsiktig inn i risen.
 Klem limen godt før du deler den i to og presser saften over i en serveringsskål. Ha i 1 ss vann og 1 ss sukker, og visp sammen til sukkeret er løst opp. Smak til med salt og pepper. Skyll agurken og reddikene i kaldt vann. Kutt agurken i lange, tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Kutt reddikene i skiver. Vend agurken og reddikene i limemarinaden, og la stå frem til servering. 
 Skjær fisken i to, og tre stykkene på grillspydene. Legg fiskespydene på et stekebrett med bakepapir, og fordel soya- og ingefærsausen over. Stek spydene øverst i ovnen i 4–5 minutter. 
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i et lite minutt, til de er gylne. Legg frøene over på et lite fat. Skyll vårløken og kutt den i ringer. Server chilimajonesen til retten.   
Yakitorispyd tilberedes tradisjonelt over grillkull, og det kan du også gjøre. Forbered tilbehøret på kjøkkenet, og ta med alt ut i hagen eller på balkongen. Yakitorispydene grilles raskt over direkte varme, og er ferdige  på 2–3 minutter.  
Vel bekomme!