Kan grilles
Laktosefri
Lakse-kushiyaki med asiatisk agurksalat, epleris og chilimajones
4.39 (297)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
135 g
Rødt eple
1 stk
Lime
1 stk
Agurk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Vann
1 ss
Sukker
1 ss
Laksefilet
270 g
Grillspyd
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 811 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 79 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt vårløken i biter på 3–4 cm, og tre dem inn på spydene mellom laksebitene for ekstra smak.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll eplet, og kutt det i små terninger. Når risen er ferdig, vendes epleterningene forsiktig inn i risen.
Klem limen godt før du deler den i to og presser saften over i en serveringsskål. Ha i 1 ss vann og 1 ss sukker, og visp sammen til sukkeret er løst opp. Smak til med salt og pepper. Skyll agurken og reddikene i kaldt vann. Kutt agurken i lange, tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Kutt reddikene i skiver. Vend agurken og reddikene i limemarinaden, og la stå frem til servering.
Skjær fisken i to, og tre stykkene på grillspydene. Legg fiskespydene på et stekebrett med bakepapir, og fordel soya- og ingefærsausen over. Stek spydene øverst i ovnen i 4–5 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i et lite minutt, til de er gylne. Legg frøene over på et lite fat. Skyll vårløken og kutt den i ringer. Server chilimajonesen til retten.
Yakitorispyd tilberedes tradisjonelt over grillkull, og det kan du også gjøre. Forbered tilbehøret på kjøkkenet, og ta med alt ut i hagen eller på balkongen. Yakitorispydene grilles raskt over direkte varme, og er ferdige på 2–3 minutter.
Vel bekomme!