Nordisk hvit villhjorteskavpizza med tyttebær, aromasopp, lagret ost og crispy rosettkål

Nordisk hvit villhjorteskavpizza med tyttebær, aromasopp, lagret ost og crispy rosettkål

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Rosettkål
1 pakke
Rødløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Villhjortskav
250 g
Urtemiks
1 pakke
(Sulfitt)
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Hvitløksdressing
2 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
60 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 994 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 104 g
  • Protein: 57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne pizzaene med syltet rødløk. Kok opp 2 dl vann med 1 dl sukker og ½ dl eddik, og la rødløkskivene trekke i laken i 4 minutter.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.    
 Skyll, rens og tørk rosettkålen, og del den i mindre biter. Fordel kålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek kålen midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til kålen er sprø. Snu gjerne på kålen halvveis i steketiden. Krydre med litt salt.    
 Skrell rødløken, og børst soppen fri for jord. Kutt løken og soppen i skiver (se tips). Dra bladene av timianstilkene. Ha hjortekjøttet og soppen i en bolle, og krydre med timianbladene, salt og pepper, og vend inn litt olje. 
 Sett en rist midt i stekeovnen, og varm opp ovnen til 250 grader varmluft. Fordel pizzabunnene på bakepapir. Fordel hvitløksdressingen, løkskivene, soppen og hjorteskaven utover pizzabunnene. Stek pizzaene på risten i stekeovnen i omtrent 10 minutter, eller til pizzabunnene er sprø, og hjortekjøttet er stekt.  
 Topp de ferdigstekte pizzaene med litt av de rørte tyttebærene og kålen. Høvle eller riv over Grana Padano-osten med en ostehøvel eller et rivjern.     
Vel bekomme!