Nordisk hvit villhjorteskavpizza med tyttebær, aromasopp, lagret ost og crispy rosettkål
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Rosettkål
1 pakke
Rødløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Villhjortskav
250 g
Urtemiks
1 pakke
Pizzabunner
2 stk
Hvitløksdressing
2 pakke
Rørte tyttebær
60 g
Grana Padano
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 994 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 104 g
- Protein: 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne pizzaene med syltet rødløk. Kok opp 2 dl vann med 1 dl sukker og ½ dl eddik, og la rødløkskivene trekke i laken i 4 minutter.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll, rens og tørk rosettkålen, og del den i mindre biter. Fordel kålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek kålen midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til kålen er sprø. Snu gjerne på kålen halvveis i steketiden. Krydre med litt salt.
Skrell rødløken, og børst soppen fri for jord. Kutt løken og soppen i skiver (se tips). Dra bladene av timianstilkene. Ha hjortekjøttet og soppen i en bolle, og krydre med timianbladene, salt og pepper, og vend inn litt olje.
Sett en rist midt i stekeovnen, og varm opp ovnen til 250 grader varmluft. Fordel pizzabunnene på bakepapir. Fordel hvitløksdressingen, løkskivene, soppen og hjorteskaven utover pizzabunnene. Stek pizzaene på risten i stekeovnen i omtrent 10 minutter, eller til pizzabunnene er sprø, og hjortekjøttet er stekt.
Topp de ferdigstekte pizzaene med litt av de rørte tyttebærene og kålen. Høvle eller riv over Grana Padano-osten med en ostehøvel eller et rivjern.
Vel bekomme!